Hjælp til login

Forside Kontakt Sitemap
26. april 2017  kl. 19:37
Medlemskab 2017
Instagram
Kontakt
Kalender
Nyheder
Klubben & Udvalg
Administration
Indberet scores
Golfbox guide
Bestyrelsen
Udvalg
Medlemskab
Betalingsservice
Ordensregler
Vedtægter
Greenfee aftaler
Historie
Fotoarkiv
Fotoarkiv
Cookie Politik
Gæstespil
Tidsbestilling
ProShop
Banen
Turnering/Rangliste
Resultatbørsen
Golfkursus
Kaniner
Mandagsklubben
Junior
Børnegolf
Klub i klubben
Restaurant Strand's
Sponsorer
Medlemsfordele
Q&A om Golfregler
Webdesign af MCB
Klubben & Udvalg  /  Historie
Print

Historien om Kokkedal Golfklub

Kokkedal Golfklub
I 1963 købte Hørsholm Kommune landbrugsarealerne til Sophienberg samt hele Kokkedal Hovedgaard med landbrug, skov, park og bygninger. Det blev pålagt kommunen, at kun en del af landbrugsarealerne måtte bebygges. Resten skulle bruges til rekreative formål (herunder bl.a. golf). Denne parentes var grundlaget for stiftelsen af Kokkedal Golfklub og senere anlæg af golfbane og klubhus.

Ideen til en golfbane på Kokkedal-Sophienberg blev tænkt af den tidligere filmmand og daværende ejer af Vejlehus i Hørsholm, Leif Beckendorf. Med på ideen var også Morten Andersen og Flemming Schiøtz, og da kommunen stillede et areal til rådighed på Kokkedal, hvor klubben kunne etablere en driving range samt nogle få par 3-huller, var der åbnet op for den stiftende generalforsamling 4. november 1971.

Klubbens første formand blev Morten Andersen, og med ca. 250 medlemmer blev det nye anlæg tæt ved en markvej fra parkeringspladsen ved svømme- og skøjtehallen indviet. Klubhuset var et sommerhus på 24 kvadratmeter, en gammel skurvogn var proshop, maskinparken bestod af en Ginge havegræsslåmaskine, en havetromle samt kost, skovl og spade. Erling Pedersen blev klubbens første træner. I 1973 fik klubben yderligere en mark stillet til rådighed, således at man kunne anlægge seks små huller samt en puttinggreen ved klubhuset.

Med anbefaling fra Dansk Golf Union fik den engelske banearkitekt, Frank Pennink til opgave at designe en bane på 18 huller placeret syd, vest og nord for Kokkedal Hovedgaard. Forinden var forgået mange vanskelige forhandlinger mellem kommunen og naturfredningsnævnet, men i 1977 var alle tilladelser på plads, ligeledes med at få anlægskapitalen stablet på benene. En augustdag i 1979 kunne man tage de første 9 huller i brug på de nordlige arealer. Den 16. august året efter på 1. teested klippede borgmester Ove Sundberg snoren over, slog sit første golfslag nogensinde og indviede dermed 18 hullers banen stort set som den fremtræder i dag. (Billedet)

Omkring dette tidspunkt havde klubben lejet sig ind i gartnerboligen på 105 kvm, som lå i frugthaven nord for herskabsstalden. Men en stadig stigende medlemsskare ønskede et større og mere funktionelt hus.

I 1983 præsenterede klubben med Henri Siber som formand et udkast til et nyt klubhus tegnet af arkitekt G. Bornebusch. Projektet på 470 kvadratmeter blev imidlertid kasseret af medlemmerne som for dyrt, og en ny bestyrelse med Flemming Schiøtz i spidsen indledte nye forhandlinger med entreprenørfirmaet H. Hoffmann & Sønner A/S. Firmaet kunne levere trætypehuse, og to af slagsen passede lige til formålet. Gartnerboligen blev jævnet med jorden, og få meter herfra begyndte man  i 1985 opførelsen af det nuværende klubhus, som den 18. oktober ’86 blev indviet på festligste vis med en ”skin game match” med vores egen pro, Nigel Willett, Steen Tinning og Anders Sørensen.

Kokkedal Golfklub havde ultimo 2009 knap 1220 aktive medlemmer. Formand er Lars Gundorph.
25-03-2010
Af: Troels Schneider